2022-04-05

Franchisetagaren Dan ökade försäljningen med 22 % under pandemin – nu i final i "Årets Franchisetagare"

Dan Andersson ökade sin försäljning under 2021 med 22% trots pandemin. Under året startades ett nytt däckhotell där han hanterar kunder tillsammans med sina Franchise kollegor för stora delar av västkusten. Gemensamt har de ökat antalet däckhotellskunder med 349% från 470 till 2 114 kunder tack vare Dans initiativ. Dan är en av tre i final som Årets Franchisetagare.

Enligt Svenska Franchise Föreningen ska utmärkelsen gå till den franchisetagare som lyckats skapa en god lönsamhet i relation till andra företag i branschen.

Juryn bedömer också franchisetagarens utveckling och entreprenörskap, omsorg om och motivation av sin personal samt samarbetet med andra franchisetagare inom systemet. – Mycket av Dans framgång hänger ihop med hans enorma driv och strukturerade arbete och även hans engagemang för sina medarbetare. Dan vill engagera dem att ta mer ansvar, utvecklas och se fördelar med att alla arbetar emot gemensamt mål.

Utbildning och feedback är viktiga delar för honom, säger Jan Fraggstedt, ansvarig för franchising på Däckskiftarna. Dan Andersson har varit verksam inom Däckskiftarna sedan 2013 och blev Franchisetagare 2016. Totalt äger Dan sex stationer i Göteborg och Norrland. På så sätt har han lyckats förlänga sin säsong vilket bidragit till ökad lönsamhet. För att vara en bra förebild och inspiration för sina medarbetare ser Dan Andersson det som viktigt att regelbundet besöka och arbeta på sina stationer.

Det syftar också till att skapa en tydlighet i arbetsuppgifter och vikten av att kunden är prioriterad. Enligt Dan skapar det både ett bra arbetsklimat och lönsamhet. – Bara att vara nominerad till Årets Franchisetagare gör mig otroligt stolt och nöjd över vad vi lyckats åstadkomma tillsammans, säger Dan Andersson.

Idag finns 74 däckskiftarstationer runt om i landet som drivs av 17 bolag och omkring 25 franchisetagare. Affärsmodellen bygger på att mobila däckskiftesstationer byggs upp under säsong på platser med stor omsättning av bilar, t.ex. parkeringsplatser i anslutning till köpcentra. Däckskiftarna har också en väl utvecklad e-handelstjänst där du enkelt kan beställa de däck och fälgar som passar just din bil. Du får dem då levererade hem eller direkt till den däckstation du väljer och får ett snabbt och tryggt skifte.

Självklart finns även en smidig däckförvaring. Hela hanteringen minimerar kostnaderna och ger maximal tillgänglighet för kunderna. Snittiden för ett däckskifte är 4 minuter och vi kan serva en stor mängd kunder på kort tid.

För mer information kontakta gärna Jan Fraggstedt, Director of Operations and Franchising, jan.fraggstedt@dackskiftarna.se tel. 070-354 87 20