Däckhotell

Att förvara däck på däckhotell är ett smart och populärt alternativ till att förvara dem i bostaden eller i garaget. Du slipper ta med dig de gamla däcken hem efter att du bytt till vinter- eller sommardäck på verkstan och du kan vara trygg i att de förvaras under perfekta förhållanden. Med däck som fått vila på ett bra däckhotell kör du säkrare och med högre komfort.

däckhotell fördelar(1).png

Vi på Däckskiftarna erbjuder däckhotell i anslutning till våra servicestationer. Ett däckhotell är helt enkelt ett utrymme för trygg förvaring av däcken du inte använder men vill spara till nästa säsong. Däcken håller längre på ett däckhotell än om du förvarar dem i ett garage med fel eller allt för ojämn temperatur. Att checka in däck på våra däckhotell är inte dyrt men det är femstjärnig service vi erbjuder dig som vill att dina däck ska vara i optimalt skick nästa gång det är dags att byta till vinter- eller sommardäck.

 

Det är en hel del att tänka på för dig som själv förvarar däcken 

Du måste inte lämna in dina däck på ett däckhotell men det är en hel del du bör tänka på om du väljer att ha dem hemma istället. Du bör ha rätt verktyg för att lossa hjulbultarna och göra rent dem noga. Däcken ska ha rätt lufttryck så att de inte tappar formen medan de ligger oanvända. Utrymmet du förvarar däcken i måste vara helt torrt och temperaturen ska helst vara omkring 15 grader under hela förvaringstiden. Är det för kallt eller för varmt kan gummits egenskaper försämras.

 

Att förvara däck i ett pannrum, en carport eller en container är olämpligt. Temperaturskillnaderna är alldeles för stora och det tar däcken skada av. Utomhus blir det för kallt under vinterhalvåret och för varmt på sommaren. Däck bör heller inte utsättas för direkt solljus då UV-strålar kan vara skadligt för gummit i längden. Lösa däck bör lagras stående och däck på fälg förvaras bäst liggande. Du ska inte förvara däck i en byggnadskonstruktion av trä och de får inte komma i kontakt med brandfarliga ämnen. Se även till att märka däcken så att de hamnar rätt vid montering. Allt detta slipper du tänka på om du lämnar in däcken på något av våra däckhotell.

 

Däckhotell sparar plats

En annan fördel med att inte ha däck för nästa säsong liggandes hemma är att de tar upp utrymme som oftast kan använda till något bättre. En däckstapel är heller inte så lätt att flytta på om du behöver städa eller komma åt något i ett trångt garage. Bor du i en stad utan tillgång till garage är förvaringen av däck ett problem. det är inte säkert att det är tillåtet att förvara däcken i ett vinds- eller källarförråd. Däck är dessutom tungt, inte minst för äldre är det skönt att slippa bära och flytta på däck. Däckhotell gör helt enkelt livet lite lättare.

 

Hur länge kan man ha däcken på Däckhotell?

Skiftesperioden hos oss på Däckskiftarna är mellan den 15 mars och den 5 maj när det gället skifte till sommardäck. För skifte till vinterdäck gäller den 15 oktober till och med den 5 december. Du har alltså god tid på dig och kan boka in en dag för skifte som passar dig perfekt. Lagen säger att du måste ha däck anpassade för vinterväglag den 1 december till 31 mars. Men du kan kan byta till sommardäck tidigare om det inte föreligger risk för vinterväglag. De flesta byter till vinterdäck i november och skiftar från vinterdäck till sommardäck i april.

 

Så förvarar vi däcken

Däck som inte är monterade på fälgar lagrar vi stående. Däck monterade på fälg är inte lika känsliga och kan förvaras liggande. Vi går i god för att förhållandena i våra däckhotell håller mycket god standard och vi meddelar dig när det är dags för däckskifte. Däcken är ordnade på ett sådant sätt att vi snabbt hittar dem om du av någon anledning skulle behöva dina däck med kort varsel, kanske i samband med att du vill sälja dem eller bilen.

 

Varför ska man lämna in däcken på däckhotell?

Här är de största fördelarna med att förvara däcken hos Däckskiftarnas däckhotell:

 

  • Vi ser över däckens mönsterdjup och lufttryck.

  • Däcken förvaras torrt och mörkt och vid rätt temperatur – det ökar däckens livslängd.

  • Däcken rengörs från bland annat vägsalt som annars kan påverka gummits egenskaper under förvaringen.

  • Du får hjälp med själva däckbytet inklusive balansering av däcken och slipper att själv hantera tunga och smutsiga däck.

  • Däcken är försäkrade mot stöld och brand, det kan vara en stor trygghet för dig med påkostade premiumdäck.

  • Du har alltid tillgång till dina däck med kort varsel.

däckhotell däcktvätt.jpeg

Kontakta oss om du har frågor om däckhotell och däckskifte

Hör av dig till oss på Däckskiftarna om du har frågor om vår service eller om du vill veta var du hittar däckhotell nära dig. Vi kan det här med enkel och bekväm däckförvaring på däckhotell. Vi kan också förvara dina gamla däck i samband med att du köper nya däck hos oss.