Köp kompletta hjul

 Här ser du kompletta hjul med passformsgaranti till din bil. Välj hemleverans eller kostnadsfri leverans till någon av våra stationer där vi hjälper dig med montering, balansering och däckskifte.

Kompletta hjul

Med kompletta hjul innebär det att det är en fullständig däckuppsättning med däck och fälgar. Man kan byta både däck och fälgar och de finns att köpa i olika tappningar. Det man dock måste tänka på när man köper däck och fälgar är att de måste passa på bilen. Ofta står detta i en manual som kommer med bilen. I annat fall brukar ofta däckfirmorna ha koll på vilka däck, samt fälgar som passar respektive bil, det är en fördel om man inte har någon koll på vilka däck respektive fälgar som passar till bilen.

Både däck och fälgar varierar i både pris och utseende och det kan därför vara svårt att veta vilka man ska välja. Däremot är nya däck alltid bättre än exempelvis begagnade däck eftersom de får ett bättre grepp om vägarna.

Vad består kompletta hjul av?

Kompletta hjul består kort och gott av två komponenter: Fälg och däck. Därav namnet kompletta hjul. Utan en fälg kan man heller inte kränga på ett däck. Det innebär att man inte kan använda bilen. Det är därför minst lika viktigt med en fälg såsom ett bildäck. Däremot behöver man inte köpa den allra dyraste fälgen eftersom det viktigaste är att man har en fälg att kränga däcket på.

Bildäcken är givetvis också viktiga, för utan de kan man inte köra med bilen. De till skillnad från fälgarna är en väldigt viktig faktor för att man ska kunna köra säkert på vägarna. Därför måste man byta ut däcken oftare än vad man behöver göra med fälgarna. Däcken är en förslitningsvara och med dåliga däck får man inte samma säkerhet, som med däck som inte är slitna.

Detta är skillnaden mellan däck och fälgar, även om båda delarna är lika viktiga i en uppsättning av kompletta hjul. Om du behöver byta ut däcken kan du använda dig utav samma fälgar, alltså samma fälgar och nytt gummi.

Välja rätt uppsättning av kompletta hjul

När du väljer vilken sorts däck du ska ha så är det bra att titta på hur väglaget är där du brukar åka, till exempel om du åker mest i stadstrafik så är det mer barmark än vad det är på landet och då klarar du dig bra med friktionsdäck som är bättre för vägen och som inte river upp farliga partiklar. Men bor du däremot på landet där det inte är lika mycket trafik samt att väglaget brukar vara isigare så är dubbdäcken ett bättre alternativ.

Däck och fälg är det som tillsammans bildar en enhet av kompletta hjul. Man måste ha rätt däck och fälg för att ge bilen optimala köregenskaper, med andra ord måste din uppsättning av hjul passa just din bil. Du kan alltid själv göra din egen uppsättning, detta görs via att välja fälgar och sedan välja däcket. Däremot rekommenderas det att köpa en helt komplett uppsättning hjul eftersom det ibland kan vara matcha gamla fälgar med nytt däck.