Däckomläggning

När du har köpt nya däck behöver du på "vanliga däckverkstäder " boka tid för däckomläggning. Det behöver du inte göra hos oss. Vi har alltid drop-in, så du behöver aldrig boka tid! Ta bara med dina däck och din låsbult så fixar vi din däckomläggning!

Vad innebär en däckomläggning?

En däckomläggning innebär att ett nytt däck monteras på fälgen. Det kan vara nya fälgar eller de du redan hade dina gamla däck på. En däckomläggning kan du inte genomföra själv, som vid ett däckbyte när du byter mellan sommar- och vinterdäck, utan du behöver professionell hjälp från en pålitlig däckverkstad.

Detta ingår i en däckmontering hos Däckskiftarna

Det går bra att komma till oss även om du har köpt dina nya däck på annat håll. Om du köper nya däck från vår hemsida kan du få dem levererade till våra 75 däckskiftare som är experter på däckomläggning.

omläggning.jpg

Vi börjar med att demontera de gamla däcken från dina fälgar (om du ska använda samma fälgar till de nya däcken). Sedan är det dags att montera de nya däcken på fälgen. För att genomföra denna process krävs speciella maskiner samt god kunskap så att varken däck eller fälg skadas under monteringen.

När däckomläggningen är klar monterar vi dina nya hjul på din bil. Vi ser till att lufttrycket är korrekt samt balanserar hjulen så att du får en behaglig och säker körupplevelse. Tänk på att muttrarna på nya hjul ibland kan behöva efterdras efter 5-10 mils körning. Det går bra att svänga in hos oss igen så kontrollerar vi om det behövs.

Vad kostar en däckomläggning?

Det är storleken på dina hjul som avgör vad en däckomläggning kostar. Med mindre hjul blir det billigare att montera däck. Det kan även variera mellan däckstationer samt beroende på vilken typ av fälg du har. För ett exakt pris på däckmontering till just din bil är det bäst att kontakta din närmsta Däckskiftare för mer information, eller klicka dig in på den station du önskar besöka här.