Däckomläggning

När du har köpt nya däck behöver du boka en tid för däckomläggning. Det gör du med fördel hos oss på Däckskiftarna! Du är välkommen att boka tid hos någon av våra servicestationer så fixar vi däckmonteringen.

Vad innebär en däckomläggning?

En däckomläggning innebär att ett nytt däck monteras på fälgar. Det kan vara nya fälgar eller de du redan hade dina gamla däck på. En däckmontering kan du inte genomföra själv, som vid ett däckbyte när du byter mellan sommar- och vinterdäck, utan du behöver professionell hjälp från en pålitlig bilservice.

Detta ingår i en däckmontering hos Däckskiftarna

Det går bra att komma till oss även om du har köpt dina nya däck på annat håll. Om du köper nya däck från vår hemsida kan du få dem levererade till den service-station där däckomläggningen ska ske. Vi har även försäljning av både däck och fälg på våra servicestationer. Om du inte kan så mycket om bildäck kan det vara skönt att gå igenom sådant som egenskaper och fördelar med olika märken eller materialval med en expert innan du väljer.

Vi börjar med att demontera de gamla däcken från dina fälgar (om du ska använda samma fälgar till de nya däcken). Sedan är det dags att montera de nya däcken på fälgen. För att genomföra denna process krävs speciella maskiner samt god kunskap så att varken däck eller fälg skadas under monteringen.

När däckomläggningen är klar monterar vi dina nya hjul på din bil. Vi ser till att lufttrycket är korrekt samt balanserar hjulen så att du får en behaglig och säker körupplevelse. Tänk på att muttrarna på nya hjul ibland kan behöva efterdras efter några mils körning. Det går bra att svänga in hos oss igen så kontrollerar vi om det behövs.

Vad kostar en däckomläggning?

Det är storleken på dina hjul som avgör vad en däckomläggning kostar. Med mindre hjul blir det billigare att montera däck. Det kan även variera mellan servicestationer samt beroende på vilken typ av fälg du har. För ett exakt pris på däckmontering till just din bil är det bäst att kontakta din närmsta bilservice för mer information.