2021-11-10

Däckskiftarna nominerade till Årets Nytänkare

Företaget Däckskiftarna är nu ett av tre svenska företag som är nominerade till Årets Nytänkare av Svenska Franchise Föreningen. Enligt föreningen ska utmärkelsen gå till den franchisekedja som på ett innovativt sätt har utvecklat sin verksamhet med fokus på kundupplevelse och enkelhet.

Däckskiftarna i Sverige AB grundades 2011, 2018 gick Alexander Yavuz in som CEO och huvudägare och verksamheten har växt stadigt sedan dess.

- "Bara att vi är nominerade till Årets nytänkare av Svenska Franchise Föreningen ser jag som ett tydligt kvitto på att vi tänkt rätt när vi beslutade oss för att utmana vår bransch. Och det med ett helt nytt koncept som är anpassat efter kundernas behov och krav", säger Alexander Yavuz.

Enligt Svenska Franchise Föreningen fastnade man för Däckskiftarna på grund av att företaget verkar i en traditionell bransch men med ett helt nytt sätt för kunden att tillgodose sina däckbehov. När och vart det passar kunden.

Idag finns 74 däckskiftarstationer runt om i landet som drivs av 19 bolag och omkring 25 franchisetagare.

Affärsmodellen bygger på att mobila däckskiftesstationer byggs upp under säsong på platser med stor omsättning av bilar, t.ex. parkeringsplatser i anslutning till köpcentra.

Däckskiftarna har också en väl utvecklad e-handelstjänst där du enkelt kan beställa de däck och fälgar som passar just din bil. Du får dem då levererade hem eller direkt till den däckstation du väljer och får ett snabbt och tryggt skifte. Självklart finns även en smidig däckförvaring.

Hela hanteringen minimerar kostnaderna och ger maximal tillgänglighet för kunderna. Snittiden för ett däckskifte är 4 minuter och vi kan serva en stor mängd kunder på kort tid.

Vinnaren i kategorin Årets Nytänkare utses på Svenska Franchisegalan 2021, som i år genomförs den 15 oktober på Grand Hôtel i Stockholm.

 

För mer information kontakt gärna oss:

Jan.fraggstadt@dackskiftarna.se, (Franchise frågor)

Christoffer.johansson@dackskiftarna.se (Marknads frågor)

Alexander.Yavus@dackskiftarna.se (CEO)