Drop-in AC påfyllning & AC service i Västberga

Däckskiftarna Västberga har utbildade AC-tekniker som både kan serva och fylla din AC.

Allt du behöver veta om AC påfyllning & AC service

Det här ingår i AC-service hos Däckskiftarna Västberga

 • Felsökning av AC:ns funktioner och komponenter
 • Provtryckning av systemet
 • Funktionstest av kompressor
 • Test av kondensorfläkt
 • Test av drivremmarnas skick
 • Täthetsprovning och läcksökning
 •  

Hur lång tid tar en AC service?

Om inga fel på kylsystemet identifieras så tar en AC- service ca 1 timme. Precis lagom för att göra några ärenden på butikerna i områdetn. Skulle vi hitta ett fel på kylsystemet så återkopplar vi till dig med ett pris och förslag på datum på att åtgärda felet.  Kyler din AC dåligt? Besök oss på drop-in idag!

Hur fungerar en AC påfyllning?

AC påfyllning innebär att man fyller på med kylmedel i bilen så att luftkonditioneringen kan kyla effektivt. Med tiden förbrukas kylmedlet, vilket gör att kylförmågan minskar. En AC påfyllning gör så att din bil kan leverera kall luft på varma dagar.

 

När bör man göra AC påfyllning?

En varm sommardag märker du snabbt om du behöver fylla på dina AC påfyllning. Om luften som kommer ut från AC inte är kall eller om systemet tar längre tid att kyla ner din bil, kan det vara ett tecken på att kylmedlet är lågt eller att de finns läckor i systemet.

Rekommendation är därför att inför varje sommar kontrollera AC-systemet. Ett kylsystem med läckor gör att bilen kyler sämre samtidigt som det går åt mer drivmedel.

ac påfyllning & service.jpg

 

Hur mycket kostar AC påfyllning?

Kostnaden för AC påfyllning varierar beroende på bilen kylsystem och årsmodell. Alla bilar tillverkade efter 2019 har en ny typ av kylvätska som är lite dyrare än tidigare årsmodeller. Priset är rörligt beroende på hur mycket kylmedel som behöver fyllas på. Oftast 1000-2000 kr.

Däckskiftarna Västberga erbjuder drop-in AC-service till bra pris! Mejla oss här för en offert.

 

Hur ofta behöver man fylla på AC?

Hur ofta en AC behöver fyllas på är beroende av hur mycket systemet används och om det är tätt. Ett välmående AC-system med normal användning behöver fyllas vartannat år. Regelbundna kontroller av kylsystemet säkerställer att de inte finns några läckor och gör att tiden mellan påfyllningarna ökar.

AC service(1).jpg

Hur lång tid tar en AC påfyllning?

Att fylla på med kylmedel tar omkring 45 min. Det är rekommenderat att göra en AC service och trycktesta systemet innan man fyller med kylmedel för att vara säker på att systemet är tätt.  En sådan service tar ungefär 3 timmar.

 

Vad händer om man inte fyller på AC med kylmedel?

Om man inte fyller på kylmedlet i AC-systemet kan det leda till flera problem. Givetvis hämmas möjligheten att producera kylande luft vilket leder till ökad energiförbrukning eftersom systemet måste arbeta hårdare. Använder du AC utan kylmedel så kan det orsaka skador på AC-komponenterna som är väldigt kostsamma att reparera.

 

Kan man fylla på sin AC själv?

Det är tekniskt möjligt att fylla på sin AC själv, men det kräver rätt utrustning och kunskap. Att fylla på AC utan korrekt utbildning kan vara riskabelt, både för dig själv och för systemet. Därför rekommenderas det starkt att låta en utbildad AC-tekniker hantera påfyllningen för att säkerställa att det görs på rätt sätt.

ac påfyllning stockholm(1).jpg

Påverkas bilens bränsleförbrukning av att man använder AC?

Har du en bensin eller dieseldriven bil så kan användning av AC öka bilens bränsleförbrukning upp till 10%. Har kylsystemet läckor kan förbrukningen vara ännu högre.

Vad är skillnaden på AC påfyllning och AC service?

När man gör en AC påfyllning så är det rekommenderat att först göra en service av AC för att säkerställa att kylsystemet är tätt och kan kyla effektivt. I Västberga hjälper vi dig med både service och påfyllning.

Hur fungerar en AC service?

En AC service innehåller fler steg för att göra en utförlig genomgång av bilens kylsystem.
 

Det här ingår i AC-service hos Däckskiftarna Västberga

 • Felsökning av AC:ns funktioner och komponenter
 • Provtryckning av systemet
 • Funktionstest av kompressor
 • Test av kondensorfläkt
 • Test av drivremmarnas skick
 • Täthetsprovning och läcksökning