Uppsala Stenhagen

Herrhagsvägen 4
752 67 Uppsala

Öppna i Google Maps

    Däckskifte 349 kr

    Balansering av däck 75 kr / hjul

    Däckförvaring 995 kr

    Omläggning från 175 kr / hjul exkl. balansering

Vänligen plocka fram ev. låsnyckel samt extra hjulbultar innan besöket hos oss för snabbare service.
Öppettider
Måndag - Torsdag: 8-20
Fredag - Söndag: 9-18
Avvikande öppettider
Gäller från 3 dec
Måndag - Söndag: 9-18
Datum för öppettider
Höst: 15 okt - 4 dec
Vi har öppet alla dagar även på helgdagar.

Välkommen till Däckskiftarna Uppsala Stenhagen! Vi har DROP-IN för däckbyte alla dagar i veckan, ingen tidsbokning behövs. Ni hittar oss på Herrhagsvägen 4 vid ICA Maxi.

 

Kontakt

Platschef Dennis

Tel: 073-539 18 91
E-post stenhagen@dackskiftarna.se

stenhagen20181101.jpg

 

Varför behövs däckbalansering?

Att balansera däcken är en viktig del av förberedelserna inför en säsongs körning. Genom att balansera däcken uppnår du högre körkomfort och du förebygger onödigt slitage på dina däck.

När du väljer att balansera dina däck korrigerar vi eventuell obalans. Detta gör vi genom att fästa vikter på däckets in- och utsida. Vikterna åtgärdar vibrationer som uppkommer vid obalans. Obalans i däcket skapar och bidrar till ökade vibrationer som ger mer slitage på däcket och även på bilens hjulupphängning så som spindelled, hjullager mm.

Obalans känns nödvändigtvis inte alltid men med tiden försämras detta ytterligare och du kan känna av vibrationer och skakningar i bilen. Efter en säsongs körning så slits dina däck mer eller mindre beroende på bland annat körstil.

Vi på Däckskiftarna rekommenderar därför att du kontrollbalanserar dina däck vid varje skifte, detta är helt kostnadsfritt. Balansering görs på både sommar- och vinterdäck oavsett storlek och fälg.