Uppsala Gränbystaden

Stängd för säsongen

Välkommen till Däckskiftarna Uppsala Gränbystaden! Vi har DROP-IN för däckbyte alla dagar i veckan, ingen tidsbokning behövs. Ni hittar oss på Takpannegatan 1 vid Mio möbler.

betalsaTre.png

Takpannegatan 1
754 60 Uppsala

Öppna i Google Maps
Personbil / Släp  399 kr
SUV / Lätt lastbil  449 kr
13-16"  75 kr / hjul
17-18"  85 kr / hjul
19-22"  100 kr / hjul
13-16"  250 kr / hjul
17-18"  285 kr / hjul
19-22"  350 kr / hjul
Vänligen plocka fram ev. låsnyckel samt extra hjulbultar innan besöket hos oss för snabbare service.
Öppettider
Måndag - Torsdag: 9-21
Fredag - Söndag (samt röda dagar): 10-19
Datum för öppettider
Vår: 17 mars - 5 maj
Höst: 15 oktober - 5 december

Gränbystaden har öppet alla dagar även på helgdagar.

Vår däckverkstad finns i Uppsala Gränbystaden på parkeringen vid Mio. 

Utlämning av däck

Behöver du få ut dina förvarade däck?
Vänligen maila till granbystaden@dackskiftarna.se

Vilka datum gäller vid hjulbyte?

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april.
Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.
Om bilar med en totalvikt upp till 3500kg har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag.

Gränbystaden.jpg  

Kontakt

Platschef Sasa

Tel: 070-249 50 44
E-post granbystaden@dackskiftarna.se

Däckskiftarna – Gränbystaden

Att ha bra däck är mycket viktigt om du vill få hög körkomfort och ett bra väggrepp. Kom till oss på Däckskiftarna när det är dags för ett däckskifte eller om det är något annat du har behov av när det gäller däck och fälgar.

Vår servicestation i Gränby ligger mellan butikerna Elon och Mio. Ett stort antal varuhus och Gränbystaden köpcentrum finns också i närheten. Läget är med andra ord väldigt bra och du kan passa på att uträtta olika ärenden medan vi tar hand om dina däck. Kom till oss när det passar dig, du behöver inte boka tid i förväg för ett däckskifte eller annan service av däck eller fälgar.

Service som utförs av Däckskiftarna i Gränbystaden

Vår personal har hög kompetens när det gäller däckservice och kan erbjuda följande tjänster:

  • Däckskiften

  • Balansering av däck

  • Däckomläggning

  • Däckförvaring på däckhotell

  • Lagning av punktering

Flera av tjänsterna kan kombineras för ett extra bra pris.

Däckskiften

Om du vill genomföra ett snabbt och smidigt däckskifte till ett mycket bra pris ska du komma till oss i Gränbystaden. Vi byter däck på personbilar, lätta transportfordon och släp medan du väntar.

Balansering av däck

Att däck är balanserade är minst lika viktigt som att de är av rätt märke och har goda egenskaper. Många kör tyvärr på dåligt balanserade däck vilket leder till försämrad körkomfort. Om du upplever att däcken skakar eller drar i sidled beror det förmodligen på att de är obalanserade. I Gränbystaden har vi den utrustning som krävs för att vi ska kunna genomföra balansering av däck med perfekt resultat.

Däckomläggning

Däckomläggning är en tjänst som innebär att vi monterar dina däck på önskade fälgar. Vid ett vanligt däckbyte skiftar man däck och fälgar som redan sitter ihop, alltså hela hjulet. Däckomläggning är svårt att lyckas med på egen hand och när du lägger om dem hos oss i samband med ett däckbyte ingår balansering av däcken.

Förvaring på däckhotell i Gränbystaden

Är du trött på att ha däck du inte använder liggandes hemma? Checka in dem på vårt däckhotell i Gränbystaden så behöver du inte köra däck till och från oss på Däckskiftarna när det är tid för däckbyte. Däck på vårt däckhotell håller längre än om de förvaras i en miljö som inte lämpar sig för däck. Gummi är en känslig produkt som påverkas av bland annat solljus och temperaturskillnader.

Lagning av punktering

En punktering är lätt fixad om du kommer till oss direkt. Ju längre tid du kör med ett däck som har blivit punkterat desto svårare är det att laga det och du kan behöva byta däcket mot ett nytt.

Beställ däck och fälgar från Däckskiftarna

Hos oss på Däckskiftarna kan du beställa nya däck och fälgar till mycket konkurrenskraftiga priser. Vi har topptestade däck och fälgar i alla prisklasser och med egenskaper som passar just dig. För minsta möjliga besvär kan du uppge vår servicestation i Gränbystaden som adress när du beställer däck. Då har du dem här när det är dags för däckbyte.