Uppsala Gnista

Stängd för säsongen

Välkommen till Däckskiftarna Uppsala Gnista! Vi har DROP-IN för däckbyte alla dagar i veckan, ingen tidsbokning behövs. Ni hittar oss på Visthusvägen 1 vid ICA Maxi och Max

betalsaTre.png

Visthusvägen 1
754 54 Uppsala

Öppna i Google Maps
Personbil / Släp  399 kr
SUV / Lätt lastbil  449 kr
13-16"  75 kr / hjul
17-18"  85 kr / hjul
19-22"  100 kr / hjul
13-16"  250 kr / hjul
17-18"  285 kr / hjul
19-22"  350 kr / hjul
Vänligen plocka fram ev. låsnyckel samt extra hjulbultar innan besöket hos oss för snabbare service.
Öppettider
Måndag - Torsdag: 9-18
Fredag - Söndag (samt röda dagar): 9-18
Datum för öppettider
Vår: 15 mars - 9 maj
Höst: 15 oktober - 9 december

Uppsala Gnista har öppet alla dagar även på helgdagar.

Ta med dina hjul så byter vi hjulen, självklart kan du sedan lämna kvar dem på däckförvaring hos oss så att vi kan balansera och tvätta dem tills det är dags för att byta hjulen igen.

Vår däckverkstad finns i Uppsala Gnista på parkeringen vid ICA Maxi Gnista.

Utlämning av däck

Behöver du få ut dina förvarade däck?
Vänligen maila till gnista@dackskiftarna.se

Vilka datum gäller vid hjulbyte?

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. 
Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.
Om bilar med en totalvikt upp till 3500kg har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag.
uppsala_gnista_20181019.jpg

Kontakt

Platschef Sebastian

Tel: 070-880 44 25
E-post gnista@dackskiftarna.se

Däckskiftarna Uppsala Gnista

Byt till nya däck innan bilen förlorat i prestanda på grund av att du kör med slitna däck. Däcken bli sämre långt innan greppmönstret är så dåligt att du enligt lag är skyldig att byta däck.

Vår anläggning i Uppsala Gnista ligger på Visthusvägen 1 vid ICA Maxi och Max. Många passar på att veckohandla medan vi byter hjul. Vi utför däckservice direkt när du kommer och du behöver inte boka en tid i förväg. Största möjliga tillgänglighet och ett väl utfört arbete är vad vi strävar efter.

Tjänster du få hjälp med hos Däckskiftarna i Uppsala Gnista

Vi erbjuder det mesta när det gäller däck och fälgar. Kombinera gärna flera tjänster och få ett bättre pris på däckservice i Uppsala Gnista.

  • Däckskifte

  • Balansering av däck

  • Omläggning

  • Däckhotell

  • Punkteringslagning

Däckskifte

Om du inte kör med allvädersdäck året om är du skyldig att byta till vinter- eller sommardäck så att du har rätt däck för väglaget. På vår servicestation i Uppsala Gnista genomför vi snabba och billiga däckskiften så att du själv slipper det tunga arbetsmomentet.

Balansering

Att balansera däck har flera fördelar. Däcken kommer att rulla utan de skakningar som framförallt kan uppstå vid lite högre hastigheter när du kör på obalanserade däck. Dessutom slits de jämnare vilket ger däcken längre livslängd. 

Omläggning

Att lägga om däck betyder att vi fäster dem på nya fälgar innan vi monterar hjulen på bilen. Jämfört med ett vanligt däckbyte, där du byter däck som redan sitter på rätt fälgar, är det lite mer tidskrävande. Hos oss på Däckskiftarna i Uppsala Gnista ingår balansering när du gör en omläggning.

Däckhotell i Uppsala Gnista

På vårt däckhotell tar vi hand om däck du inte kör med och ser till att de förvaras under rätt förhållanden. Det innebär att däcken håller längre än om de ligger i till exempel ett kallgarage där de utsätts för snabba temperaturväxlingar. Det är också väldigt praktiskt att inte behöva ta med däcken till oss när det är dags för ett däckskifte. Däckbyten ingår när du har dem på vårt däckhotell.

Lagning av punktering

Ibland är det uppenbart att man drabbats av en punktering, ibland kan man misstänka det utan att vara helt säker. Oavsett vilket ska du komma till oss på Däckskiftarna så att vi kan ta en titt. Det brukar löna sig att laga ett punkterat däck.

Köp däck och fälgar hos Däckskiftarna

Om du behöver köpa nya fälgar eller däck har du hamnat rätt. I vår butik online hittar du ett stort utbud av däck och fälgar från kända tillverkare och i flera prisklasser. Du kan lista däck utifrån specifika egenskaper så att du snabbt hittar just de däck du är ute efter. Ange Däckskiftarna i Uppsala Gnista som leveransadress så bjuder vi på frakten samtidigt som du slipper all hantering.