Uppsala Boländerna

Öppen för säsongen
Stänger 3 december

Välkommen till Däckskiftarna Uppsala Boländerna! Vi har DROP-IN för däckbyte alla dagar i veckan, ingen tidsbokning behövs. Ni hittar oss på Bolandsgatan 17 vid Plantagen och Biltema

betalsaTre.png

Bolandsgatan 17
753 23 Uppsala

Öppna i Google Maps
Personbil / Släp  399 kr
SUV / Lätt lastbil  449 kr
13-16"  75 kr / hjul
17-18"  85 kr / hjul
19-22"  100 kr / hjul
13-16"  250 kr / hjul
17-18"  285 kr / hjul
19-22"  350 kr / hjul
Vänligen plocka fram ev. låsnyckel samt extra hjulbultar innan besöket hos oss för snabbare service.
Öppettider
Måndag - Torsdag: 7-19
Fredag - Söndag (samt röda dagar): 8-17
Datum för öppettider
Vår: 20 mars - 5 maj
Höst: 18 oktober - 3 december

Boländerna har öppet alla dagar även på helgdagar.

Vår däckverkstad finns i Uppsala Boländerna på parkeringen vid Plantagen och Kamux.

Utlämning av däck

Behöver du få ut dina förvarade däck?
Vänligen maila till bolanderna@dackskiftarna.se 

Vilka datum gäller vid hjulbyte?

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april.
Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.
Om bilar med en totalvikt upp till 3500kg har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag.

Boländerna.jpg 

Kontakt

Platschef Simon

Tel: 076-247 93 30
E-post bolanderna@dackskiftarna.se

Däckskiftarna – Boländerna

Välkommen till oss på Däckskiftarna för däckbyten och annan däckservice i Boländerna. Att dra ut på ett däckbyte är sällan en bra idé eftersom du förr eller senare måste göra det enligt lag. Slitna däck påverkar också bilens prestanda och din körkomfort i hög grad.

I Boländerna i sydöstra Uppsala hittar du vår anläggning nära Biltema, Plantagen och flera andra varuhus och butiker. Du kan alltså lätt kombinera ett besök på vår servicestation med andra ärenden du vill få gjort. Det är bara att komma till oss när det passar dig. Vi kräver inte tidsbokning för att hjälpa dig med däck och fälgar.

Detta kan du få hjälp med på Däckskiftarna i Boländerna

Vi utför däckservice billigt och kan garantera ett bra resultat tack vare kunnig personal och en modern anläggning. Kom till oss om du behöver hjälp med något av följande:

  • Däckskifte

  • Balansering av däck

  • Däckomläggning

  • Däckhotell

  • Lagning vid punktering

Däckskifte

På vår servicestation i Boländerna kan vi skifta däck på personbilar, SUV:ar, lätta lastbilar och släpkärror. Vi arbetar snabbt med däckskiften och det är en av anledningarna till att vi kan erbjuda väldigt fina priser.

Balansering av däck

Däckbalansering är en insats som börjar med att däckens prestanda analyseras med hjälp av teknisk utrustning och att vi sedan åtgärdar eventuella obalanser. Resultatet kan vara väldigt påtagligt. Ett obalanserat däck har ofta en tendens att skaka och vibrera och vilja dra åt ett visst håll. Genom att balansera däcken kommer de att hålla längre samtidigt som din körkomfort förbättras avsevärt.

Däckomläggning

Att lägga om däck innebär att de monteras på nya fälgar innan de monteras på bilen. För att kunna göra det själv behöver du särskilda verktyg och det är smidigast att låta oss ta hand om det på vår anläggning i Boländerna.

Däckhotell i Boländerna

Ett däckhotell är ett utrymme där däck kan förvaras under förhållanden som gör att de håller så länge som möjligt. Däck försämras under förvaring, särskilt om det är ojämn temperatur i utrymmet. Det är också väldigt smidigt att ha sina däck på samma plats som nästa däckskifte kommer att ske. Däckbyte med balansering och däcktvätt ingår när du använder vårt däckhotell.

Lagning av punktering

Får du punktering i Uppsalatrakten ska du ta dig till oss i Boländerna så fort som möjligt. Vi kan laga de flesta punkteringar så länge inte hela däcket måste bytas. Oftast är dock lagning av punktering möjlig.

Beställ nya däck och fälgar direkt till servicestationen i Boländerna

Vi kan erbjuda bra pris på både däck och fälgar i vår välsorterade butik på nätet. Här hittar du testvinnare i alla prissegment och även däck som har speciella egenskaper som just du värdesätter. Vår sökmotor gör det lätt att hitta däck och fälgar till din bil eftersom du bara matar in registreringsnummer och dina önskemål för att få en lista på däck som passar.