HITTA DÄCK & FÄLG TILL DIN BIL

Däck och fälg med passformsgaranti

- Leverans inom 2-4 dagar

- Fri frakt vid leverans till station

- Välj till balansering & montering
 

Köp däck och fälg online

Hos Däckskiftarna hittar du billiga däck och fälgar som passar just din bil! På vår hemsida har vi ett stort utbud på prisvärda vinterdäck, sommardäck och friktionsdäck från de största däcktillverkarna på marknaden.

Vi har även däck som är välanpassade för det nordiska klimatet. Vi har även ett brett utbud på fälgar från flera välkända varumärken! Experterna på Däckskiftarna tycker att det är viktigt att man kör runt med bra däck och fälg.

 

Paket däck och fälg

Däckskiftarna erbjuder kompletta hjul med passformsgaranti till din bil. Du kan enkelt slå upp din bils registreringsnummer på vår hemsida för att se vilka däck eller fälgar som passar din bil bäst! Till exempel Image fälgar med Pirelli P Zero som passar utmärkt till bla en Volvo V70.

 

Hur mycket väger däck och fälg?

Hur mycket ett däck väger beror självklart på vilket typ av däck det är, vilken storlek och vilken fälg som sitter på däcket. Däck utan fälg väger någonstans mellan 7 och 15 kilo.  Mer info om vikten finns på denna bloggpost.

Ett 13 tum däck till personbil väger ungefär 7 kilo medan ett 20 tum däck väger ungefär 15 kilo. På detta ska du sedan addera fälgens vikt, vilket oftast ligger mellan 10 och 15 kilo, samt att fälgens typ spelar stor roll, är det en plåtfälg eller aluminiumfälg som sitter på däcket? Detta gör att däckets vikt höjs. Det är svårt att säga exakt vad ett däck väger eftersom de tillverkas av olika material och är olika stora.

 

Vilka däck och fälg passar min bil?

Det finns en del att fundera över när du ska köpa nya hjul till bilen. De måste vara rätt däckdimensioner för att de ska passa på bilen, om dimensionen inte överensstämmer med bilens mått kan du inte använda dem. Enklast kan du göra detta genom att kontrollera dina nuvarande däck och titta efter dimensionen på däckens sida, det står exempelvis 185/65 R15.

Denna kombination av bokstäver och siffror beskriver vilken bredd, höjd och storlek i tum däcket har.

Om du fortfarande är osäker på vilken däckdimension du ska ha till din bil kan du alltid titta efter informationen på bilens registreringsbevis.

 

Vad ska jag välja för märke?

Du bör först och främst bestämma om du vill köra med dubbar eller utan dubbar på vintern. När du väl bestämt det så bör du se över om du ska köpa europeiska friktionsdäck eller nordiska friktionsdäck. Skillnaden är enorm, vi rekommenderar dig att köpa dom nordiska alternativen. Skulle du vara sugen på dubbdäck så har vi ett brett utbud, ta en titt på Nokian eller Pirelli.

 

När bör man byta däck+fälg?

Du bör byta ut dina däck så fort mönstret börjar ta slut. (eller om dom är för gamla) Fälgarna kan dock vara lite av en smaksak, är dom hela och rena så finns det ingen anledning att byta ut fäljen. Ibland kan dock fälgar få sprickor om man varit ovarsam, då kan det vara läge att byta.

 

Har du frågor kring dina hjul? Kom förbi oss så tar våra experter en titt. Vi finns överallt runt om i Sverige, inom kort expanderar vi även ut i norden.