Rekommenderade Vinterdäck

Rekommenderade Sommardäck

Däck och fälg online

Välkommen till oss på Däckskiftarna, en butik med däck och fälgar! Vi strävar hela tiden mot att flytta fram gränserna när det gäller utbud och service ...


Förutom att vi har ett stort utbud av däck och fälgar samarbetar vi med massor av servicestationer runt om i landet. Här på sidan får du hjälp att hitta den som ligger närmast dig så att du på ett enkelt sätt kan byta till dina nya däck och fälgar.  

Köp däck och fälg online

Att köpa däck och fälgar kan vara komplicerat. Dels för att det är så viktigt att de verkligen passar bilen och dels för att utbudet, inte minst här hos oss på Däckskiftarna, är så stort. För att du ska kunna köpa just de däck och fälgar du behöver har vi därför en mycket smart sökfunktion. Fyll i din bils registreringsnummer alternativ modell och motor så ser du vad vi kan erbjuda som passar ditt fordon. Om du dessutom har specifika önskemål är det bara att använda de olika sökfiltren som är inbyggda i sökmotorn. Vårt mål är att erbjuda däck och fälgar från de ledande tillverkarna i flera prisklasser. Vi tror att alla, oavsett behov, kommer att kunna hitta däck och fälgar som passar såväl bilen som plånboken i vårt utbud. Det här är alltså rätt butik för dig oavsett om du är på jakt efter billiga däck online eller om du tänker investera i premiumdäck och lättmetallfälgar.  

Välj säkra däck

Nya däck kan förhöja körupplevelsen men att välja rätt däck är i första hand en fråga om säkerhet. Däck har olika egenskaper och det är viktigt att de matchar dina körvanor. Det gäller inte minst vinterdäck där det är stor skillnad på vad som krävs om du bara kör i stadstrafik i södra Sverige eller om du bilpendlar på landsvägar och bor i norra delen av landet. Med vår sökfunktion är det enkelt att hitta däck som har de köregenskaper som just du behöver. Även fälgarna påverkar bilens prestanda i någon mån men vilka du ska ha är kanske i första hand ett estetiskt val och en fråga om hållbarhet.  

Däcktyperna du hittar här på Däckskiftarna

Här är de kategorier av däck som utbudet består av hos oss:  

Sommardäck

Sommardäck är gjorda för att du ska få så bra köregenskaper som möjligt på varierande underlag och under större delen av året. Valet av sommardäck påverkar även dina bränslekostnader.  

Dubbdäck

Ett dubbdäck får bara användas på vintern. De har ett grovt greppmönster och är dessutom försedda med metallpiggar som förbättrar väggreppet när det är is eller snö på vägen.  

Friktionsdäck

Friktionsdäck är dubbfria däck som kan användas på vintern. De är bättre på att motverka vattenplaning än på att ge optimalt fäste när det är kallt och isigt på vägarna.  

Nordiskt friktionsdäck

Ett nordiskt friktionsdäck har en annan gummiblandning än vanliga friktionsdäck. De är utvecklade för att ge extra bra grepp på is och snö och när det är riktigt kallt ute, trots att de alltså inte har dubbar.  

Vinterdäck

Dubbdäck, friktionsdäck och nordiskt friktionsdäck är alla olika typer av vinterdäck.  

Byt däck nära dig

Här hos oss på Däckskiftarna hittar du snabbt en däckverkstad nära dig. Vi har märkt ut dem på en karta och du ser att de finns över hela landet. Klickar du på en markering så kommer du vidare till verkstadens egen sida. Tidsbokning kan var bra men du kan också köra förbi när det passar dig och ta en drop-in tid. De flesta klarar att byta däck på egen hand men det finns en del fördelar med att låta proffs ta hand om däckskiftet. Förutom att det är bekvämt blir resultatet oftast märkbart bättre. Hur du monterar däcken påverkar alltså hur bra de presterar.  

Förvara dina däck på däckhotell

En tjänst som erbjuds i anslutning till våra serviceverkstäder är däckhotell. Där kan du förvara däcken du inte kör med under optimala förhållanden. Det gör så att däcken håller lite bättre samtidigt som du slipper all hantering och att upplåta plats åt däck i hemmet. Om du vill kan du beställa däck och fälgar direkt till din serviceverkstad.  

Behov av bilservice?

En av de tjänster du kan få hjälp med på en Däckskiftarna servicestation är balansering av däcken. Har du en bil med riktigt vassa köregenskaper och en uppsättning premiumdäck gör balanseringen stor skillnad för körupplevelsen. Dessutom slits balanserade däck jämnare än obalanserade däck. Balansering kräver avancerad utrustning men görs snabbt i samband ett däckbyte. Däckomläggning innebär att vi monterar däck på ett par fälgar. Det är mer komplicerat än att byta hjul (alltså däck + fälg) på en och samma gång. Det är en bra lösning om du köpt nya däck men vill fortsätta använda dina befintliga fälgar, eller tvärtom. Om du drabbats av punktering får du snabbt hjälp på en Däckskiftarna servicestation. Tänk på att ett däck kan förstöras snabbt om du fortsätter att köra med en punktering.  

Välkommen att ta kontakt med oss på Däckskiftarna

Har du några frågor om vårt utbud av däck och fälgar eller den service som erbjuds på en av våra verkstäder är du välkommen att höra av dig. Vi vänder oss både mot entusiaster som söker något utöver det vanliga och till dig som behöver råd om vilka däck som passar till din bil och utifrån hur du kör den.