SÖK DÄCK OCH FÄLG

Sommardäck i alla prisklasser


 

Tire_yellow.svg  Leverans fr 2 dagar

 

Tire_yellow.svg  Fri leverans till station

 

Tire_yellow.svg  Hemleverans  99kr/däck

Köp däck till bra pris online

Hos oss hittar du billiga däck från de största däcktillverkarna på marknaden. Ange ditt registreringsnummer och vi föreslår passande modeller.

 

Vilka däck passar min bil?

Det finns en del att fundera över när du ska köpa nya däck till bilen. De måste vara rätt däckdimensioner för att de ska passa på bilen, om dimensionen inte överensstämmer med bilens mått kan du inte använda dem. Enklast kan du göra detta genom att kontrollera dina nuvarande däck och titta efter dimensionen på däckens sida, det står exempelvis 185/65 R15.

Denna kombination av bokstäver och siffror beskriver vilken bredd, höjd och storlek i tum däcket har.

Om du fortfarande är osäker på vilken däckdimension du ska ha till din bil kan du alltid titta efter informationen på bilens registreringsbevis. Eller så kan du ange ditt registreringsnummer i sökrutan ovan så hämtar vi dimensionerna som biltillverkaren rekommenderar till din bil.

 

Vilket däckmärke är bäst?

Det finns väldigt många olika märken. Vi brukar dela in dem i tre gruppering.

 • Budgetdäck: Tillverkas alltid i Asien. Exempel på märken är Hifly & Sailun.

  Vem passar budgetdäck? Kör lite, har en bil med svag motor, prioriterar pris framför komfort.
   
 • Mellanklassdäck: Tillverkas både i Asien och Europa. Exempel på märken är Nankang, Hankook, Nexen & Kumho.

  Vem passar mellanklassdäck för?
  Om det är en specefik däckegenskap som är viktig, tex lågt bullervolym.
   
 • Premiumdäck: Tillverkas oftast i Europa och sitter på bilen när den är ny. Exempel på märken är Continental, Michelin, Pirelli, Nokian & Goodyear.

Vem passar premiumdäck? Ett självklart val för dig som vill ha de bästa och/eller är bilentusiast.

 

När bör man byta däck?

Du bör byta ut dina däck så fort mönstret börjar ta slut dvs är lägre än lagstadgade 1.6mm , eller om dom är gamla. Gummi är en färskvara som vid rätt förvaring kan hålla upp till 8 år.

 

Vad kostar det att byta däck?

Priset för att byta däck varierar beroende på vart i landet du bor och vilken av våra 74-stationer du besöker. Vill du byta sommar till vinter eller tvärtom kostar det från 300-500 kr. Köper du nya däck krävs även omläggning, balansering och ventil. Då är priset beroende på tumstorlek på dina däck.

 

Hur mycket väger ett däck?

Hur mycket ett däck väger beror självklart på vilket typ av däck det är, vilken storlek och vilken fälg som sitter på däcket. Däck utan fälg väger någonstans mellan 7 och 15 kilo.  Mer info om vikten finns på denna bloggpost.

Ett 13 tum däck till personbil väger ungefär 7 kilo medan ett 20 tum däck väger ungefär 15 kilo. På detta ska du sedan addera fälgens vikt, vilket oftast ligger mellan 10 och 15 kilo, samt att fälgens typ spelar stor roll, är det en plåtfälg eller aluminiumfälg som sitter på däcket? Detta gör att däckets vikt höjs. Det är svårt att säga exakt vad ett däck väger eftersom de tillverkas av olika material och är olika stora.