Bilvård

Låt bilen skina oavsett årstid med högkvalitativa bilvårdsprodukter från svenska pure:est.
8 Produkter

Varför ska man använda bilvårdsprodukter?

Att regelbundet tvätta bilen gör att lacken håller sig fräsch längre och minskar risken för att känsliga delar på bilen börjar att rosta.  Eftersom vi i stora delar av Sverige bekämpar snön med salt är det extra viktigt att regelbundet tvätta bilen på vinterhalvåret.

En bil som är väl underhållen behåller även ett högre andrahandsvärde vilket är välkommet den dagen du ska sälja din bil.

 

Hur vet jag vilka bilvårdsprodukter som passar till min bil?

Alla bilvårdsprodukter är gjorda för att passa alla bilar så du behöver inte känna oro för att du måste hitta specifika produkter för din bil. 

Vi har valt att samarbeta med svenska pure:est som är ett premium bilvårdsföretag från Göteborg. Alla deras kemiska produkter är tillverkade i Sverige och håller högsta klass.

 

Vilka bilvårdsprodukter behöver jag för att tvätta min bil?

För att göra en grundlig tvätt behöver du; avfettning, bilschampo och fälgrengöring. Vill du sedan skydda lacken på din bil och dina fälgar kan du efter tvätten lägga på  lackförsegling. Förseglingen lägger sig som en osynlig hinna som skyddar lacken och gör att smuts inte fastnar lika lätt.

 

Vilka bilvårdstillbehör behöver jag för att tvätta min bil?

Det finns en uppsjö av bilvårdstillbehör. Vi tycker inte att man ska krångla till det utan hålla sig till det nödvändigaste.
För att tvätta din bil behöver du följande bilvårdstillbehör; tvätthink, tvättsvamp/handske, fälgborste, avtorkningsduk och microfiberduk för insidan,

Kom ihåg att alltid tvätta tillbehören noggrant efter att du använt dem så att de inte sitter kvar gammal smuts som riskerar att repa lacken.

 

Vilka är de vanligaste misstagen när man tvättar bilen?

Det finns några saker man verkligen ska undvika när man tvättar bilen som många missar.

1. Tvätta aldrig i solljus och säkerställ att lacken är sval.

2. Använd alltid avfettning och låt den verka i minst 5 min.

3. Följ alltid användningsbeskrivningen. T.ex att ta mer schampo än rekommenderad dosering ger inte bättre resultat, produkten tar bara slut snabbare.

4. Vattnet som tvättsvampen doppas i är smutsig. Blir vattnet smutsigt häll ut och fyll på med nytt. Alternativt ha två hinkar, en med rent vatten och en som du sköljer svampen i.

5.  Använd alltid nytvättade microfiberdukar och tvättsvampar.