Däckskiftarna Uppsala Stenhagen

Öppen för säsongen
Stänger 5 december

Välkommen till Däckskiftarna Uppsala Stenhagen! Vi har DROP-IN för däckbyte alla dagar i veckan, ingen tidsbokning behövs. Ni hittar oss på Herrhagsvägen 4 vid Ica Maxi och Ingo

betalsaTre.png

Herrhagsvägen 4
752 67 Uppsala

Öppna i Google Maps
Personbil / Släp  399 kr
SUV / Lätt lastbil  449 kr
13-16"  75 kr / hjul
17-18"  85 kr / hjul
19-22"  100 kr / hjul
13-16"  250 kr / hjul
17-18"  285 kr / hjul
19-22"  350 kr / hjul
Vänligen plocka fram ev. låsnyckel samt extra hjulbultar innan besöket hos oss för snabbare service.
Öppettider
Måndag - Torsdag: 8-20
Fredag - Söndag (samt röda dagar): 9-18
Datum för öppettider
Vår: 15 mars - 5 maj
Höst: 15 oktober - 5 december

Stenhagen har öppet alla dagar även på helgdagar.

Vår däckverkstad finns i Uppsala Stenhagen på parkeringen vid Ica Maxi och Ingo.

Utlämning av däck

Behöver du få ut dina förvarade däck? 
Vänligen maila till stenhagen@dackskiftarna.se 

Vilka datum gäller vid hjulbyte?

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april.
Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.
Om bilar med en totalvikt upp till 3500kg har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag.

stenhagen20181101.jpg

 

Kontakt

Platschef Simon

Tel: 076-247 93 30
E-post stenhagen@dackskiftarna.se

Däckskiftarna – Uppsala Stenhagen

Att vänta för länge med att byta däck är ingen bra idé eftersom slitna däck är mindre säkra och påverkar din körkomfort negativt.

Du hittar vår Däckskiftarna servicestation i Uppsala Stenhagen nära ICA Maxi och ett stort antal butiker och varuhus. Många passar på att få däcken bytta i samband med att de storhandlar och gör andra ärenden. Vi erbjuder drop-in tider och det betyder att det inte krävs att du bokat en tid i förväg för att kunna få däcken bytta, eller annan service på däck och fälgar.

Service som utförs hos Däckskiftarna i Uppsala Stenhagen

Det är framförallt följande tjänster vi erbjuder på en Däckskiftarna servicestation:

  • Däckskifte

  • Balansering

  • Omläggning av däck

  • Däckförvaring på däckhotell

  • Lagning av punktering

Flera av tjänsterna kan kombineras för ett bättre pris.

Däckskifte

Vi byter dina sommar- eller vinterdäck när det är dags för det. På vår anläggning i Uppsala Stenhagen byter vi inte bara däck på personbilar utan du kan även komma hit med ett släp, en SUV eller en lätt lastbil så genomför vi däckbytet medan du väntar.

Balansering

Däckbalansering handlar om att analysera hur däcken presterar med hjälp av en maskin och sedan åtgärda eventuella obalanser. Det leder till att det inte uppstår lika mycket vibrationer och skakningar när du kör i lite högre hastighet som med obalanserade däck. Balanserade däck håller också längre eftersom de slits symmetriskt.

Omläggning

Vid omläggning monterar vi däcken på fälgar. Det behöver göras när du köpt nya däck eller när du helt enkelt vill kombinera fälgar med nya däck eller däck med nya fälgar. Balansering ingår alltid vid omläggning.

Förvaring på däckhotell i Uppsala Stenhagen

Däck tar upp en del plats och har en omisskännlig doft av gummi. Det kan också vara jobbigt att hantera däck. De problemen slipper du om du byter däck hos och på Däckskiftarna i Uppsala Stenhagen och sedan låter oss förvara däcken åt dig på vårt däckhotell. Där är förhållandena optimala och däcken håller sig fina längre än om de utsätts för till exempel snabba temperaturförändringar.

Lagning av punktering

Har du råkat ut för punktering lagar vi den på servicestationen i Uppsala Stenhagen. Kom in till oss direkt vid punktering. Kör du för länge kommer skadan att förvärras och du kan bli tvungen att byta däck i onödan.

Beställ däck och fälgar direkt till servicestationen i Stenhagen

Vi har billiga däck och fälgar från de mest pålitliga tillverkarna i världen. Även du som är ute efter premiumdäck med maximal prestanda kommer att hitta alternativ som passar just din bil om du använder sökmotorn i butiken. Vi kan skicka däcken direkt till vår anläggning i Uppsala Stenhagen så behöver du inte ens komma hit med däcken du vill byta till.